Волшебни зимски дестинации

28 декември 2018

Зимата со себе носи некоја посебна емоција. Волшебна е ако знаете да ги уживате нејзините благодети. Го менува ликот на нашето опкружување и му дава неповторлив шарм.

Бајковита е сликата на многу места низ светот, кои особено во зима ја оживуваат онаа нивна страна која граничи со фантазија, сказна, магија...

Во продолжение ќе ве однесеме на неколку фантастични дестинации низ светот што се особено атрактивни во зима. Доколку се подготвувате за зимска авантура, еве идеја каде да создавате нови спомени...

Доломити, Јужен Тирол - Италија

 

Халштад, Австрија

 

Плитвачки езера, Хрватска

 

Блед, Словенија

 

Бајкалско езеро, Русија

 

Лапонија, Финска

Објавено:
28 декември 2018
Категорија: 
Култура
Прочитано:
394 пати