Волшебните зајдисонца на Охрид низ објективот на @chrishalardson

27 јули 2022

Охрид е волшебен град сам по себе, а неговата убавина отсекогаш претсавувала инспирација за бројни уметници, фотографи, писатели и поети. Со својата богата историја, шармантна и уникатна архитектура, прекрасни плажи и околна природа, бројни стари цркви и атрактивни ресторани и барови, овој дом на едно од најстарите и најдлабоките езера во Европа, од година во година привлекува сè повеќе туристи од целиот свет.

Наедно, Охрид и Охридското езеро несомнено се наоѓаат на листата на омилени македонски локации и за самиот македонски народ, кој не може да си замисли лето без барем една кратка посета на овој балкански бисер.

Но, убавината на Охридското езеро добива сосема нова димензија низ објективот на инстаграм корисникот @chrishalardson. Неговите фотографии претставуваат една нетипична, суреална верзија на нашиот добро познат поглед кон охридското зајдисонце и денот кој потонува позади хоризонтот на езерото.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @chrishalardson

Неонските розови, сини, жолти, портокалови и виолетови нијанси кои доминираат во фотографиите на @chrishalardson дополнително ја потенцираат надземската убавина на ова место, правејќи веднаш да посакаме да појдеме таму и со воздбуда да го пречекаме зајдисонцето.

Погледнете како изгледаат надреалните зајдисонца на Охрив низ објективот на @chrishalardson.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @chrishalardson

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @chrishalardson

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @chrishalardson

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @chrishalardson

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @chrishalardson

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @chrishalardson

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @chrishalardson

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @chrishalardson

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @chrishalardson

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @chrishalardson

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @chrishalardson

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @chrishalardson

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @chrishalardson

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @chrishalardson

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @chrishalardson

Објавено:
27 јули 2022
Категорија: 
Култура
Прочитано:
904 пати