За сите љубители на цвеќиња: Ќе се вљубите во овие простори исполнети со убавина

23 септември 2020

Оља Сиенко и Вероника Мускиета се две другарки и сопственички на првата мала продавница за зелени цвеќиња односно Green Store во Вроцлав.

Тие две се запознаваат на часови по танц. Се спријателуваат и еден ден во една пријателска прошетка ќе поминат покрај ботаничката градина во рамки на Универзитетот во Вроцлав. Фасцинирани од убавината и разновидноста на цвеќињата, почнале да ги сликаат. Набргу после тоа, одлучиле да отворат нивна мала оаза на среќата.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rośliny (@projektrosliny) onSep 6, 2020 at 2:03am PDT

Едната живее во Вроцлав, а другата во Варшава, но сосема сигурни во својот концепт и визија, одлично функционираат. Почнуваат со мала продавница, за сега веќе да преминат на поголем простор, а во подготовка е и нивната прва онлајн продавница.

Воедно, планираат да го прошират својот бизнис на начин што ќе нудат услуги за уредување на просторот со нивните цвеќиња (деловен и приватен).

Како велат за полското издание на „Вог“, во меѓувреме се отворија многу други „green stores“ во Полска, но веруваат во нивната идеја и подготвени се да ризикуваат.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rośliny (@projektrosliny) onSep 7, 2020 at 11:24am PDT

„Кога ги купувавме првите саксии, човекот од кого ги купивме ни рече: „Кој не е подготвен да ризикува, тој  нема да пие шампањ на крајот“. И тоа стана наше мото“, велат девојките.

„Вог“ пак, направи и листа на најубавите „мини ботанички простори“ во Полска, а ние ви откриваме дел од нив. Вистинско уживање за вљубителите на цвеќињата и растенијата.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rośliny (@projektrosliny) onSep 9, 2020 at 10:25am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rośliny (@projektrosliny) onSep 1, 2020 at 3:41am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rośliny (@projektrosliny) onAug 13, 2020 at 11:34am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rośliny (@projektrosliny) onJul 28, 2020 at 5:15am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rośliny (@projektrosliny) onJun 30, 2020 at 3:30am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rośliny (@projektrosliny) onMar 30, 2020 at 5:35am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rośliny (@projektrosliny) onSep 4, 2019 at 4:43am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rośliny (@projektrosliny) onMar 9, 2019 at 3:36am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Plantarium (@plantarium_art) onSep 9, 2020 at 3:23am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Plantarium (@plantarium_art) onJun 7, 2019 at 3:48am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Plantarium (@plantarium_art) onFeb 24, 2019 at 1:55am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Plantarium (@plantarium_art) onSep 25, 2018 at 5:32am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lola Flora (@lolaflora.roslinna) onJul 29, 2020 at 1:50am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lola Flora (@lolaflora.roslinna) onApr 16, 2020 at 6:01am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lola Flora (@lolaflora.roslinna) onMar 12, 2020 at 4:08am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lola Flora (@lolaflora.roslinna) onApr 27, 2019 at 3:16am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lola Flora (@lolaflora.roslinna) onApr 3, 2019 at 8:10am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dom Roślin (@domroslin_sklep) onMar 1, 2020 at 2:51am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dom Roślin (@domroslin_sklep) onMay 24, 2019 at 3:33am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dom Roślin (@domroslin_sklep) onDec 9, 2018 at 11:33am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by M Á K (@mak.1904) onMar 27, 2020 at 1:42am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by M Á K (@mak.1904) onJul 12, 2019 at 3:46am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by M Á K (@mak.1904) onJul 5, 2019 at 1:14am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by M Á K (@mak.1904) onMay 23, 2019 at 7:42am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Flora Point Warszawa (@florapoint_warszawa) onSep 16, 2020 at 1:36am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Flora Point Warszawa (@florapoint_warszawa) onAug 31, 2020 at 11:34pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by roślinka (@ro_slinka) onApr 22, 2020 at 7:27am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by roślinka (@ro_slinka) onNov 30, 2019 at 7:59am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mała Szklarnia (@malaszklarnia) onMar 22, 2020 at 9:17am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mała Szklarnia (@malaszklarnia) onNov 20, 2019 at 2:32am PST

 

 извор: vogue.pl;

 

 

Објавено:
23 септември 2020
Категорија: 
Култура
Прочитано:
823 пати