Зимска бајка во Словенија

20 ноември 2023

Доколку патот ве носи во Словенија, наша топла препорака е да го посететите резерватот Зеленци. Причината е едноставна - ова место во зима се претвора во вистинска идилична бајка. 

Па ако сте љубител на природата и сакате да креирате незаборавни фото-содржини Зеленци е вистинското место.

Овој предел е прекрасен во текот на целата година, но кога ќе падне снег се случува вистинска магија.

Се наоѓа на северниот дел на словенскиот национален парк Триглав и нуди неверојатна природа, богат растителен и животински свет, чист воздух и максимално полнење на батериите.

Токму порада својата недопрена убавина Зеленци е прогласено за природен резерват во1992-ра година.

Она што најмногу ги привлекува посетителите е смарагдното езерце, според кое местото и го добило името, а до него може да се стаса преку дрвен мост.

Вистинска зимска бајка!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Barbara (barbara.bencan)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (slovenia.magic)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Daniel Vidali (w)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gorski Svet (gorskisvet.si)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Brenda Rossi (brendyylu)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Daniel Vidalić (w)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Zampa (danielezampa)

Објавено:
20 ноември 2023
Категорија: 
Култура