Баленсијага со сатирично модно шоу за начинот на живот во Лос Анџелес

4 декември 2023

Демна Гвасалија на еден сатиричен начин со своето последно модно шоу го исмеја начинот на живот во Лос Анџелес.

Главни личности беа богати жители од градот, а самата ревија се случуваше на авенијата Вилшир.

Публиката имаше ретка можност да ги гледа моделите како се движат по улицата, а зад нив ѕиркаше знакот Холивуд.

Моделите беа облечени во две крајности – хеланки со спортски јакни и вечерни фустани.

Според изјавите на Демна тоа се двата типа на жители на Лос Анџелес, коишто дизајнерот како дете ги забележал и врежал во сеќавање.

Сатиричен момент е и кафето во раце кое што дел од моделите го носат, како и торбите од скапиот ланец на супермаркети Erewhon.

На ревијата меѓу познатите ликови се најде Ким Кардашијан, Никол Кидман и Карди Би, која и самата се прошета по булеварот во креација на Баленсијага.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Balenciaga (balenciaga)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Balenciaga (balenciaga)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Balenciaga (balenciaga)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Balenciaga (balenciaga)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Balenciaga (balenciaga)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Balenciaga (balenciaga)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Balenciaga (balenciaga)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Balenciaga (balenciaga)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Balenciaga (balenciaga)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Balenciaga (balenciaga)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Balenciaga (balenciaga)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Balenciaga (balenciaga)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Balenciaga (balenciaga)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Balenciaga (balenciaga)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Balenciaga (balenciaga)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Balenciaga (balenciaga)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Balenciaga (balenciaga)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Balenciaga (balenciaga)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Balenciaga (balenciaga)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Balenciaga (balenciaga)

Погледнете го видеото од ревијата

Објавено:
4 декември 2023
Категорија: 
Актуел