Бикините го прославија 67-от роденден

12 август 2013

Модното парче без кое летото е незамисливо, е дефинитивно  бикини.

Дводелниот костим за капење се прв пат се појавил во 1946 година и тогаш е рекламиран под името „Атом“, најмалиот костим за капење во светот.  Костимот во дава дела го  креирал францускот инжинер Луис Реард, а филмската индустрија посебно е заслужна за негова промоција.

Бикините кои предизвикувате сакандали и бес, во некои земји дури биле забранети за продажба. И ова лето гордо се прославија 67 години и тутулата најпопуларен костим за капење.

Објавено:
12 август 2013
Категорија: 
Актуел