Блогерка со Даунов синдром која руши стереотипи

17 мај 2021

Секогаш се радуваме на примери кои рушат стереотипи. Токму на еден таков случајно наидовме низ Инстаграм просторот.

Се работи за профилот @downsyndrome_queen, поточно за младата Ења. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Enya (@downsyndrome_queen)

Родена е и живее во Холандија, а со својата убавина и начин на живот успева да му порача на светот дека ги надминува очекувањата.

Ја следат преку 74.000 луѓе. Нејзиниот профил го води сестра ѝ, која верно ја пренесува нејзината убавина и желба за живот.

Видеа со шминкање, видеа во живо, модни фотографии, нејзиниот профил е вистинска инспирација за многу девојчиња, не само оние што имаат Даунов синдром.

Во март годинава се најде на насловната страна на холандското издание на мгазинот „Гламур“ и со тоа оствари свој голем сон, а стана уште повидлива за другите луѓе.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Enya (@downsyndrome_queen)

 

Оваа модна блогерка зрачи со својата природност и едноставност, а за тоа сведочат и фотографиите во продолжение:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Enya (@downsyndrome_queen)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Enya (@downsyndrome_queen)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Enya (@downsyndrome_queen)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Enya (@downsyndrome_queen)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Enya (@downsyndrome_queen)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Enya (@downsyndrome_queen)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Enya (@downsyndrome_queen)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Enya (@downsyndrome_queen)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Enya (@downsyndrome_queen)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Enya (@downsyndrome_queen)

 

Објавено:
17 мај 2021
Категорија: 
Актуел
Прочитано:
4.772 пати