Денови на џинсот во Амстердам

7 мај 2014

Од денес до 10-ти мај сабота, во Амстердам стартуваат серија настани поврзани со џинсот. Холандската културна област позната под иметоWestergasfabriek“ е локацијата каде ќе се случи собир на многу специјализирани брендови за тексас, костимографи, дизајнери и медиуми, поводот е секако славењето на тексасот како текстура.

 

Програмата од фестивалските денови на џинсот вклучува низа активности, како изложби, креативни работилници и  музички настапи пред поважните брендирани продавници за џинс.

 

 

Објавено:
7 мај 2014
Категорија: 
Актуел