Десет заповеди на Коко Шанел

13 ноември 2017

Еден од најзначајните ликови во модната индустрија воопшто, несомнено е Коко Шанел. Нејзините цитати секогаш наидуваат на голема важност меѓу модната фела. Ви пренесуваме десет од нив.

1. Уредување, каква наука! Убавина, какво оружје! Скромност, каква елеганција!
2. Модата е создадена за да се трансформира во немодерна.


3.Најчесто успешни се оние кои не знаат дека грешките се неизбежни.
4. Модата е минлива, стилот е вечен.


5. Не го губете вашето време лупајќи по ѕидот и надевајќи се дека ќе ви се отвори вратата.
6.Ако жената сака да биде незаменлива, таа секогаш мора да биде поинаква.


7.Луѓето се делат на богати и оние со пари.
8. Oблечете се без формалности и ќе се сеќавате на тој фустан. Облечете се беспрекорно и ќе се сеќавате на таа жена.


9. Жената треба да стави парфем на сите оние места на кои сака да биде бакната.
10. Најхрабро е да мислиш на себеси. Гласно!

 

Објавено:
13 ноември 2017
Категорија: 
Актуел
Прочитано:
2.236 пати