Девојка создава фантастични корсети од гоблени

19 март 2020

Кристин Малисон преку ден работи во компанија која изработува драперии и завеси по нарачка, но во слободно време е дизајнерка која создава впечатливи парчиња и тоа од гоблени.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kristin Mallison (@kristinmallison) onDec 11, 2019 at 7:12am PST

 Освен со гоблени кои ги ослободува од рамките и им дава нов контекст, таа работи и со ткаенини со таков мотив, што се користат понекогаш и за драперии, а начинот на кој Малисон ги користи е мошне необичен.

Нејзините корсети се како везени уметнички дела, а во делот на грбот се врзуваат во панделка.

„Сметам дека нема ништо поженствено од корсет или овие историски силуети. Јас сакам да ги интерпретиран на модерен, разигран начин, кој не подразбира целосна контрукција“, со што го објаснува моментот зошто корсетите не се во целост класични.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kristin Mallison (@kristinmallison) onOct 20, 2019 at 8:05am PDT

 Освен корсети, создава и здолништа во сличен стил.

Погледнете:

https://www.instagram.com/p/B0BUER3nxm_/

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kristin Mallison (@kristinmallison) onJul 23, 2019 at 7:06am PDT

 

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kristin Mallison (@kristinmallison) onDec 21, 2019 at 8:18am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kristin Mallison (@kristinmallison) onDec 20, 2019 at 7:03am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kristin Mallison (@kristinmallison) onDec 11, 2019 at 7:12am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kristin Mallison (@kristinmallison) onDec 8, 2019 at 8:10am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kristin Mallison (@kristinmallison) onNov 20, 2019 at 7:17am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kristin Mallison (@kristinmallison) onNov 6, 2019 at 7:04am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kristin Mallison (@kristinmallison) onNov 27, 2019 at 7:11am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kristin Mallison (@kristinmallison) onAug 24, 2019 at 12:43pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kristin Mallison (@kristinmallison) onJul 18, 2019 at 7:08am PDT

 

 

Објавено:
19 март 2020
Категорија: 
Актуел
Прочитано:
735 пати