(ФОТО) Октомвриски снег во Маврово, Пелистер, Пониква...

14 октомври 2021

Веруваме дека утринава сите што излегувавме од дома прокоментиравме дека навистина е студено. Имајќи предвид дека седум степени ќе е максималната температура во Скопје, вестта дека на одредени места во државата веќе и снежи, не не' изненади многу.

А сега пристигнаа и првите фотографии. Маврово, Стража, Пелистер, Кожув се дел од местата кои веќе имаат снежна покривка. 

Зимата дефинитивно ни се приближува (иако можеби малку порано од тоа што очекувавме).

 СТРАЖА 


 ПОНИКВА

фото: Radio Kocani;

 

ПЕЛИСТЕР

 фото: National Park Pelister - Macedonia

 

МАВРОВО

 фото:

 

СКИ ЦЕНТАР - НИЖЕПОЛЕ

 фото: Strezeno Ski Centar - „Nizepole“

 

Објавено:
14 октомври 2021
Категорија: 
Актуел
Прочитано:
1.490 пати