Гардероберот на Дијана Вриланд на аукција

20 јуни 2013

Дел од  модните парчиња кои ќе се најдат на аукција а се од модната куќа Ив Сен Лоран се капутот од волна кој се преценува од 700 до 1000 евра, кој Дијана го носела во доцните шеесети години и јакната со кристални копчиња кој го купила во 1981 година, чија почетна цена ќе биде 500 евра.

Дијана Вриланд беше уредник во Harper’s Bazaar цели 26 години, почнувајќи од 1936 година пред да го заземе уредничкото место во US Vogue во 1963 година. Естравагантната Вриланд била позната по колумната „Why Don't You“ каде ја има дадено фамозната  изјава – Зошто не му ја измиете косата на детето со шампањско, на тој начин таа ќе биде посветла.

Објавено:
20 јуни 2013
Категорија: 
Актуел