Гувернерските острови и годинава се вратија во 20-тите преку звуците на џезот

17 јуни 2014

Минатата година ви ја доловивме атмосферата од џез забавата на  Гувернерските острови, која и оваа година по деветти пат беше организирана од џез изведувачот Мајкл Арнела. Присутните како и за претходните изданија мораа да се придржуваат на упатствата за дрес код од Арт Деко стилот. Автентичната атмосфера од фотографиите во продолжение ќе ве однесе во едно минато време од 20-тите години, па за момент можеби ќе помислите дека не се направени во 2014 година.

 

Апстрактните форми и строгите линии карактеристични за модниот правец за време на “џез ерата”  артистично се комбинирани во стaјлинзите на присутните. Инаку, овој реномиран музички собир се одржува двапати годишно.

Објавено:
17 јуни 2014
Категорија: 
Актуел