Капсулна колекција на петтмина македонски креативци – Природата не е само зелена

31 март 2014

Така и овој пат инспирирани од „Природата која не е само зелена“ Иван Петрушевски, Емилија Мишева, Ружица Трпковска, Јован Петрушевски и Бојан Кртолица креираа маички од познатиот бренд Fruit of the Loom.

Капсулната колекција е во лимитирано издание и ќе биде во продажба од денес до 7-ми април во концептуалното кафуле „Концепт 37“ во Скопје. Покрај т.н. „Следна природа“ (Next nature), мотото на деветтото издание на Моден викенд, FWSK се залага за зачувување на традиционалната природа и зеленилото.

Објавено:
31 март 2014
Категорија: 
Актуел