Карикатура на Лагерфелд и на облека

4 февруари 2015

karl3

Познатиот дизајнер Карл Лагерфелд не престанува да изненадува. Досега го гледавме во видео игри, реклами, но сега ќе го гледаме и како карикатура.

Тифани Купер е француската карикатуристка која ќе ја има честа да ја креира следната капсулна колекција на дизајнерот. Колекцијата ќе вклучува облека и модни додатоци украсени со илустрации од Лагерферд и секако неговата мачка Шупет.

Тифани и Карл Тифани и Карл

За љубовта на дизајнерот кон овој жанр, а и неговата инволвираност, говори и податокот дека тој на сајтот има посебен дел насловен како Karltoon -  галерија која вклучува преку 170 карикатури и стрипови со неговиот лик.

Резултатите од оваа соработка ќе бидат презентирани на 1-ви април, во Колет Париз, а неколку дена потоа, ќе бидат достапни во продавниците на Лагерфелд. Сите љубители на неговиот дизајн се воодушевени од моментот дека ќе имаат можност да го носат неговиот лик на омилените парчиња облека.

Објавено:
4 февруари 2015
Категорија: 
Актуел