Каролина Херера: Стилот нема никаква врска со пари

30 март 2017

Каролина Херера е синоним за елеганција и софистицираност. Во текот на нејзината кариера во модниот свет, оваа дизајнерка со потекло од Венецуела целиот нејзин живот го има посветено на моќта на жената.

Но, нејзината мудрост и философија исто така останува впечатлива со нејзините изјави низ годините.


За моќта на жената

Невозможното не постои во жената, само време кое треба да се совлада предизвикот.

За елеганцијата

Елегантноста и стилот немаат ама баш никаква врска со пари. 

За доброто однесување

Образованието е главната облека како тупаница во животот.

За минатото

Кога ќе се погледнам во огледало, јас повеќе не се навраќам во минатото, се насмевнума на она кое што сум јас денес, се радувам на моето постоење и си ги прифаќам спротивностите во самата себе.

За љубовта

Мојата најголема одмазда е мојата насмевка, како никогаш да не сум била повредена.

За одлуките

Ако некогаш нешто не те задоволува, соочи се со единственото нешто што го имаш како алатка, а тоа е твоето внимание.

За убавината

Единствено нешто што е невидливо за вашиот изглед, а толку моќно, е вашиот парфем


За луѓето

Длабочината на една личност не се мери со стапките кои ги остава кога чекори, туку по дистанцата која ја прави меѓу чекорите.


За модата

Модата отсекогаш била репетиција на идеи, но она што ја прави единствена е како тие идеи повторни да ги соединиш.


За соништата

Кога правиш нешто што сакаш и да продолжиш да го правиш тоа никогаш нема да се пензионираш.

 

Објавено:
30 март 2017
Категорија: 
Актуел
Прочитано:
3.384 пати