Кои бои го истакнуваат исончаниот тен, освен белата?

14 јули 2021

Ако успеавте годинава сепак да фатите малку боичка, одморајќи се на планина или некаде низ нашата убава земја, тогаш овој текст може да ви биде интересен.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Best__outfits (@best__outfits__) onMar 29, 2020 at 2:30am PDT

Факт е дека речиси сите кога ќе се вратат од одмор сакаат да носат облека која дополнително ќе им го истакне исончаниот тен.

Белата е проверен и сигурен избор. Но, покрај неа има уште две бои (и нивни нијанси) кои ќе ви се вклопат во замислата за впечатлив летен изглед, а ви ги откриваме во продолжение:

Зелена

Оваа боја е супер избор и за истакнување на тукушто исончаниот тен, но и за освежување на оној кој почнал да бледее. Најдобра нијанса е минт-зелената, актуелна оваа сезона и една од омилените летни нијанси. Покрај неа, одличен избор се и нијанса на киви сладолед, како и смарагдно зелена. Можете да одберете фустан во посочените нијанси или пак долга кошула во комбинација со шорц или ленени панталони.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Füsun Lindner (@fusunlindner) onAug 8, 2020 at 10:08am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Füsun Lindner (@fusunlindner) onAug 11, 2020 at 7:55am PD

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Füsun Lindner (@fusunlindner) onAug 24, 2019 at 9:23am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Best__outfits (@best__outfits__) onJul 29, 2020 at 7:01am PDTЖолта

Во зависност од тоа каква естетика преферирате, бирајте ја и нијансата на жолта. Ако сакате нежен и софистициран изглед, тогаш парчиња во нијанса на лимон (пастелни и тие малку поинтензивни) ќе ви помогнат да го постигнете саканиот ефект. Оние пак што не стравуваат од боја, можат да ја одберат интензивно жолтата. Сенф нијансата е совршена за вечерен летен стајлинг.

Кафтан во некоја од овие нијанси или сафари фустан може да изгледа одлично. А доколку жолтата ви е премногу смела, секогаш можете да одберете друга, а да вметнете детали од оваа боја, секако ќе ви помогне да го истакнете тенот.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Füsun Lindner (@fusunlindner) onApr 12, 2020 at 1:58am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Best__outfits (@best__outfits__) onJul 27, 2020 at 12:03am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @milano_streetstyle onMay 17, 2020 at 3:09am PDT

 Уште подобро е што овие нијанси се комплементарни меѓу себе, па можете лесно да ги комбинирате.

И уште неколку примери:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Füsun Lindner (@fusunlindner) onAug 26, 2019 at 3:19am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by E M I L Y S H A K (@emilyshak) onFeb 2, 2020 at 12:20pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by E M I L Y S H A K (@emilyshak) onJul 15, 2019 at 12:38pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by E M I L Y S H A K (@emilyshak) onJun 22, 2019 at 1:18pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by E M I L Y S H A K (@emilyshak) onApr 22, 2019 at 2:19pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Best__outfits (@best__outfits__) onMar 2, 2020 at 12:25pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fernanda Martinez Castro (@fernanda.martinez.castro) onJul 25, 2020 at 2:06pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Charlotte Bridgeman (@charlottebridgeman) onAug 3, 2020 at 8:36am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Füsun Lindner (@fusunlindner) onJun 30, 2019 at 9:30am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Füsun Lindner (@fusunlindner) onMay 19, 2019 at 9:13am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Füsun Lindner (@fusunlindner) onApr 21, 2019 at 9:38am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Füsun Lindner (@fusunlindner) onAug 29, 2018 at 8:53am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Füsun Lindner (@fusunlindner) onAug 26, 2018 at 10:02am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Füsun Lindner (@fusunlindner) onAug 13, 2018 at 2:40am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Füsun Lindner (@fusunlindner) onApr 27, 2019 at 10:13am PDT

 

 

 

 

 

Објавено:
14 јули 2021
Категорија: 
Актуел
Прочитано:
7.018 пати
Тагови: 
бои исончан тен