Кои се најскапите парфеми во светот?

3 јули 2017

Cristallerie de Montbronn ја негува љубовта кон изработка на префинето стакло уште од далечната 1930-та година.

Строгите правила во процесот на изработка го носат во себе докрај квалитетот и доследноста на прозиводот кој го испорачуваат.

 

 

Се работи за лимитирана колекција на нише парфемите Houbigant, Quelques Fleurs L'Original. Секое шишенце се изработува посебно, декорирањето е дело на кретивната директорка Елизабет Перис и секое од нив е посебно нумерирано и означено како единствено на светот.

 

Шишенцето освен што е кристално, во декорациите се вклучени и скапоцени кристали, како и сребрени детали. Секој парфем се продава во специјално изработена дрвена кутија со логото втиснато на Houbigant компанијата.

Волшебни 100 мл чист и совршен парфем. Верувале или не, има само по 20 до 30 примероци од секој вид на парфем во светот.

Цената на овие парфеми е 1700 фунти.

Светот е миризлив и има цена !

*Спонзорирана објава 

ИТ КОЗМЕТИКС 

Објавено:
3 јули 2017
Категорија: 
Актуел
Прочитано:
563 пати