Кои се највлијателни имиња во модната индустрија за 2013 година?

1 октомври 2013

Експертите се избирани според  репутацијата, успехот и слични фактори. Изборот е правен од 50 држави од кои 148 претставници од САД, 106 од Велика Британија, 11 од Русија итн. На финалниот список се нашле голем број дизајнери, директори и модели. Меѓу нив се Ана Винтур, Диана вон Фурстенберг, Кристофер Белеј, Александар Ванг, Алекса Чанг, сестрите Олсен и Мирослава Дума.

Проектот го доби името BoF 500, а неговото објавување е само наговестување за печатеното издание на „Business of Fashion“.

Објавено:
1 октомври 2013
Категорија: 
Актуел