Кои стилски икони ја променија историјата на модата?

11 декември 2013

Книгата е составена од личности чии стилови останале запаметени до ден денешен, а селекцијата ја направија авторите François Armanet и Élisabeth Quin. Според нив, вистинската елеганција се крив во деталите, а токму го одвојуваат поединецот од целата толпа.

Во книгата се опишани стиловите на писателите, актерите, уметниците, музичарите и моделите кои оставиле длабок траг со својата појава и дела, односно од оделата на Марлен Дитрих, тесните фармерки на Кејт Мос и јакната со војнички принт на Џими Хендрикс.

Објавено:
11 декември 2013
Категорија: 
Актуел