Колку заработуваат машките модели

10 октомври 2013

Манекенството е едно од ретките занимања во кој жените заработуваат повеќе од мажите. Девојките за еден ден снимање добиваат и по неколку илјади евра (зависи од статусот и ангажманот) додека машките мора да се задоволат со многу помали износи. Светот на модата и убавината постои поради жените кои се најголеми купувачи на сите понудени производи, па логично е мажите во овој случај да бидат „подредени“.

Момците од овие листа заедно оствариле приход од околу 8 милиони долари, додека нивните колешки во изминатата година заработиле преку 80 милиони долари.

Шон О'Преј

Листата на најплатени ја предводи Шон О'Преј, со заработени 1,5 милиони долари. Ако мислите дека овој износ е голем, ве потсетуваме дека женската листа ја предводи Жизел со заработка од дури 42 милиони долари. Шон (24) се појави во кампањите за Келвин Клајн, Версаче, Долче и Габана, Мајкл Корс и Ралф Лорен. Овој убавец можевте да го видите и во спотот „Girls gone wild“.

Дејвид Ганди Дејвид Ганди

Второто место му припаѓа Дејвид Ганди (33) со заработка од 1.4 милиони долари.

Симон Несман Симон Несман

На третото место е заштитното лице на Џорџо Армани, младиот Симон Несман, со заработка од 1.1 милион долари. Во топ пет машки модели се наоѓаат и Артур Кулков (950.000 долари), како и Ноа Милс, со заработка од 740.000 долари.

Артур Кулков Артур Кулков

Ноа Милс Ноа Милс

Објавено:
10 октомври 2013
Категорија: 
Актуел