Лондон повторно прогласен за најскап град во Европа

20 јуни 2014

Просечната цена за квадратен метар годинава ја надмина цената од 13, 500 долари. Колку за компарација, квадратен метар во Москва се движи околу три илјади долари, а пред неколку години токму руската престолнина се сметаше за најскап град за живеење.

На второто место е Париз со цена од 11, 000 долари, во Лисабон е 2, 300 долари, а како најевтино место на листата е Будимпешта, каде цената на квадратниот метар е 1, 500 долари.

Објавено:
20 јуни 2014
Категорија: 
Актуел