Луј Витон со привремена мобилна продавница им служи на своите клиенти

23 февруари 2021

Тимот на гигантот Луј Витон ја сфаќа важноста на грижата за своите клиенти за време на пандемијата, па од тие причини изнајдоа решение за оптимизација на малопродажното искуство. 

Од модната куќа ја најавија мобилната продавница која го носи името LV by Appointment, а станува збор за подвижна продавница со целосен постава вработени кои умиверзумот на Витон ќе го донесат до домовите на клиентите. 

Со претходно закажан термин, мобилната продавница се паркира пред домот на клиентот, кој внатре ќе може да најде производи од различни категории со потпис на брендот: женска и машка кожна галантерија, конфекција, чевли, додатоци, рачни часовници и парфеми.

Во секој момент во продавницата ќе можат да влезат до 3 лица, а продавницата патува низ Лос Анџелес од февруари до април.

Објавено:
23 февруари 2021
Категорија: 
Актуел
Прочитано:
200 пати
Тагови: 
Луј Витон