Мадона во филм за феминизам

9 март 2017

По повод меѓународниот ден на жената, Осми март, вчера беше пуштен краткометражен документарен филм за феминизмот, во кој централото место го има Мадона.

Филмот се состои од осум дела, а го носи насловот „Her-Story“.

„Добредојдовте во револуцијата на љубовта, кога жената одбива да биде во новото доба на тиранијата, во кое не само жените, туку сите се изложени на ризик и во кое индивидуалноста се исповетува со злосторство. Револуцијата започнува овде“, се вели во воведот.

Приказната пак завршува со пораката – „Женските права – тоа се човекови права“.

Автори на филмот се фотографите Луиџи и Јанго.

Во продолжение погледнете за што се работи:

Објавено:
9 март 2017
Категорија: 
Актуел
Прочитано:
135 пати