Магазинот кој го надмина величествениот Вог

20 ноември 2013

Иако важи за најмоќната светска публикација, сепак Вог не успева да се издигне над магазинот In Style кој е обожуван од страна на познатите личности,  стилисти и огласувачи. Вог и понатаму го држи второто место со раст од 3, 58% во однос на 2012 година, а на третото место е Ел со раст од 1, 9%.

Големиот раст на In Style започна во 2008 година кога на чело на магазинот дојде Ариел Фоксман, прв маж на оваа позиција.  Магазинот има над 2, 3 милиони следбеници на  Твитер што исто така допринесува да биде попопуларен од Вог и американскиот Ел.

Објавено:
20 ноември 2013
Категорија: 
Актуел