Минатогодишни најлуксузни шопинг дестинации

5 јануари 2015

Selfridges оваа година оствари рекордна заработка од 1, 9 милијарда долари. Според извештајот тој е најдобра шопинг дестинација не само поради заработката,туку беспрекорната стратегија, тактиката и креативноста. Доколку на листата додадеме уште еден факт, односно дека неделно оваа стоковна куќа ја посетуваат еден милион купувачи, тогаш првото место е сосема заслужено. На второто место е американската модна куќа Saks Fifth Avenue, а на трето луксузната онлајн дестинација Net-a-Porter.

Објавено:
5 јануари 2015
Категорија: 
Актуел