Миуча Прада демантираше дека е под истрага за затајување на данок

13 јануари 2014

Дизајнерката денеска официјално ги демантираше сите гласини кои се појавија во петокот истакнувајќи дека не е под истрага на италијанските власти и дека не затајувала данок. Прада уште минатата година поточно во декември направи договор со власите за префрлувањ ена фирмата во Италија, со ретроградно плаќање на данокот.

Не не изненадува што оваа вест предизвикала толкаво внимание ако се земе во превид фактот дека минатата година Долче и Габана без под истрага за затајување на данок од 420 милиони евра.

Објавено:
13 јануари 2014
Категорија: 
Актуел