Најдобро облечените жени за време на модниот месец

27 февруари 2018

Секоја сезона, за време на месецот на четирите светски модни недели, се издвојува една елитна група на највпечатливи и најдобро облечени жени, што своите „правила" на облекување ги наметнуваат на глобално ниво.

Тие важат за стилски икони на современото време што станале препознатливи по одредени карактеристики на нивниот имиџ, а она што е НЗС за секоја од нив е изразениот личен карактер и став рефлектиран преку визуелниот стил.

Најчесто тоа се жени директно инволвирани во модниот бизнис, како модни уреднички или блогерки, но има и такви кои едноставно имаат изострено стилско чувство, а се жени од корпоративната или креативната сфера.

Честопати ќе ги сретнете низ фото галериите од уличната мода на светските метрополи, како ви го крадат вниманието издвојувајќи се од останатите.

Ана Дело Русо

Ана Винтур

Карин Ројтфелд

Кјара Ферањи

Елена Перминова

Џена Лајонс

Џоана Хилман

Џулија Сар

Натали Џос

Никол Ворн

Оливија Палермо

Попи Делевињ

Шала Монроук

Тејлор Томас Хил

Мирослава Дума

 

 

 

Објавено:
27 февруари 2018
Категорија: 
Актуел
Прочитано:
1.725 пати