Најконтроверзните фотографии во Вог

27 октомври 2017

За време на креативното владеење на храбрата и одлучна Франка Соѕани која го уредуваше италијанскиот Вог, таа беше провикативна, одважна и од италијанскиот Вог создаде почитувана модна публикација каде што како по правило едиторијалите ви одземаа здив.

Таа заедно со својот тим ги поттикна сите теми од феминизам, опсесија со младоста, убавината, бруталноста на општеството, дискриминацијата.

Цело време до неа беше Стивен Мејсел кој за Вог ги продуцираше најзабележителните фотографии.

Покрај него тука беа и Питер Линдберг, Дејвид Лашапел...

Сите овие фотографии од времето на уредувањето на Франка ќе бидт изложени во Милано на „Photo Vogue“ фестивалот кој ќе трае само четири дена, а почнува на 16-ти ноември.

Ако веќе ве носи патот во Милано, задолжително да ја посетите оваа изложба која освен што беше Франка храбра, таа секогаш говореше аргументирано.

Извор на фотографии: Vogue 

Објавено:
27 октомври 2017
Категорија: 
Актуел
Прочитано:
541 пати