Најубавите новогодишни елки низ светот

30 декември 2013

bozicnejelkenaslovna

 

Новата година  е се поблиску и  целиот свет е спремен за да ја прослави најблескавата и најочекуваната ноќ во годината. Трговските центри и продавници веќе ги накитија своите излози, а градските улици и булевари светат повеќе од вообичаено. За тоа како се украсени плоштадите низ светот веќе пишувавме, за божиќните елки во некои од градовите исто така пишувавме,  денес правиме преглед на нови раскошни и впечатливи примери на елки во чија убавина уживаат граѓаните на Париз, Њујорк, Лондон и Вашингтон. Кој е вашиот фаворит?

 

Галерија Лафајет, Париз Галерија Лафајет, Париз

 

Капитол Хил, Вашингтон Капитол Хил, Вашингтон

 

Белата куќа, Вашингтон Белата куќа, Вашингтон

 

Музејот Викторија и Алберт, Лондон  Музејот Викторија и Алберт, Лондон

 

Хотел Клариџ, Лондон

 

Рокфелер Центар, Њујорк Рокфелер Центар, Њујорк

 

Метрополитен музеј, Њујорк Метрополитен музеј, Њујорк

 

 

 

 

 

 

 

Објавено:
30 декември 2013
Категорија: 
Актуел