Ова се најскапите модни брендови

10 јуни 2013

Вредноста на компанијата Луј Витон се проценува на 23.6 милијарди долари, со што заслужено ѝ припаѓа првото место. Веднаш зад него е Гучи, чија вредност се проценува на 14 милијарди долари. На третото место на Форбс листата е Хермес со 6, 18 милиони долари.

По него следат Картиер со 5,5 и Тифани вреден 5,16 милијарди. Меѓу десетте најскапи се најдоа и Бурбери чија вредност се проценува на 4,34 милијарди, Прада со 4,27 и Ралф Лорен вреден 4,04 милијарди долари

Објавено:
10 јуни 2013
Категорија: 
Актуел