Париската опера и балет и францускиот „Вог“ достапни онлајн

18 март 2020

Приската опера одлучи да ги почести љубителите на операта и балетот, овозможувајќи во овој период на изолација да ги следат некои од најубавите дела од своите домови.

Па ако ова ви изгледа привлечно, можете да се закачите на официјалниот сајт на институцијата и да ги следите десетина претстави, меѓу кои:

Од 23 до 29 март  - Дон Џовани

Од 30 март до 05 април - Лебедово езер

Од 06 до 12 април - Севилскиот бербер

Од 27 април до 03 мај - Кармен 

Воедно, од француското издание на магазинот „Вог“ изјавија дека мартовскиот број на списанието ќе биде достапно и бесплатно.

Дгиталната верзија на изданието за март е без претплата и за сите во светот, а може да се преземе во ПДФ на линкот - Мартовски број на француски „Вог".

Од друга страна пак, групацијата „Конде Наст" одлучи италијанското издание на „Вог" во следните три месеци да биде достапно во дигитална варијанта и секако бесплатно.

Освен „Вог", издавачката куќа ги нуди и изданијата на магазините „GQ", „Wired", „AD", „La Cucina Italiana" и „Traveler".

За овие изданија е потребно да ја симнете апликацијата Vogue Italiа достапна на App Store и на Google Play, да кликнете Free Pass и да регистрирате свој профил, а лозинката е:VOGUE4YOU.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vogue Italia (@vogueitalia) onMar 18, 2020 at 6:53am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vogue Italia (@vogueitalia) onMar 18, 2020 at 5:47am PDT

Овој пример го следеше италијанското издание на „Венити Фер". Освен што во Италија може да се земе бесплатно од трафиките, може да се чита и дигитално, за што исто така е потребна апликација именувана како списанието. Постапката е иста како и за „Вог“, со што лозинката е сменета во VF4YOU.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vanity Fair Italia (@vanityfairitalia) onMar 16, 2020 at 7:25am PDT

 

Па, доколку досега сте немале шанса да разгледате некое од овие престижни магазини, искористете ја оваа можност.

Објавено:
18 март 2020
Категорија: 
Актуел
Прочитано:
849 пати