Прв поглед на круз-колекцијата на Шанел

10 мај 2013

Поранешни воени бараки во Сингапур му се видоа интересни на Карл Лагерфелд како подиум за претставување на колекцијата на Шанел за линијата ресорт 2014. На вчерашната ревија тој прикажа модели наменети за светските дами кои сакаат да патуваат и со нови парчиња облека да го пополнат периодот од пролетните до есенските колекции.

Новите креации дишат со доволно луксузност, како и секое Шанелово парче, но во многу посмирена верзија. Палетата на бои е лимитирана на црна и бела, но се забележуваат и повремени пастелни моменти. Најголемиот азиски лајстајл-магазин Сенатус, напиша дека „колекцијата е полна со вечерни фустани и облека инспирирана од крикетот“.

 Претставувањето на новата колекција во Сингапур следешо по прикажувањето на новите филмови на Лагерфелд, „Women Only“ и „Once upon a Time“ (за вториов ве информиравме во вчерашната објава), како и на лансирањето на нова линија луксузен накит. Иако ревијата на круз-колекцијата се случуваше во далечната Азија, гости на Лагерфелд му беа доста познати личности од рангот на Дакота Фенинг, Ана Муглалис и Карин Ројфелд.

 

Објавено:
10 мај 2013
Категорија: 
Актуел