Рекордна цена за продажба на бутик на Шанел

23 јуни 2014

Причината за ваквиот чекор на Карло е непозната бидејќи досега местото редовно го издавал, а сега го продава по цена од 140 милиони евра, што е рекордна цифра за продажба на објект на Шанел.

Бидејќи бутикот се наоѓа на авенијата Монтењ, една од најдобрите локации за продажба во Париз, семејството Вертхајмер во чија сопственост е компанијата Шанел, ќе го превземе овој бутик во склоп на својот бренд и за површината од околу 600 квадратни метри ќе плати цена од 230. 000 евра од квадрат.

Досега за изнајмување на просторот Карло де Бенети добиваше по два милиони долари годишно.

=

Објавено:
23 јуни 2014
Категорија: 
Актуел