Сила и надеж: Сивата и жолтата се бои на 2021 според институтот „Пантон“

10 декември 2020

Декември е месецот кога Институтот за боја „Пантон“ ја соопштува бојата на годината, со која како да сака да ја опише и годината што допрва ни следи.

За 2021 година одлучи во фокус да ги стави силата и надежта, одбирајќи две бои кои ќе ги претстават - Сивата - Ultimate Gray и жолтата - Illuminating.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PANTONE (@pantone)

„Illuminating е свежа и весела жолта боја зрачи со живот. Тоа е топла нијанса проткаена со соларна енергија. Ultimate Gray е симбол за сигурни елементи кои траат и обезбедуваат цврста основа. Кога овие две бои ќе дојдат во пар, спојуваат длабоки чувства на размислување, со оптимистичко ветување за ден исполнет со сонце“, велат од Институтот.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Envato (@envato)

Интересно е што во долгогодишното работење на „Пантон“, за првпат ахроматска нијанса каква што е сивата е избрана за боја на годината. Од друга страна, ова е втор пат две години да бидат прогласени за бои на годината. Првиот пат тоа се случи во 2016 година, а изборот беше на розовата Rose Quartz и сината Serenity.

А во продолжение погледнете неколку примери како можете да ги имплементирате овие нијанси во своето секојдневие:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Né Botelho (@neartsinteriores)

 

 

 

 

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Michal Goodman (@mgcolourdesign)

 

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Giselle Smith (@_giselle_smith)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lonny (@lonnymag)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mind Store (@mindstore_agency)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by KARDELIA (@kardelia)

 

 

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by(@1966design)

 

 

 

 

Објавено:
10 декември 2020
Категорија: 
Актуел
Прочитано:
822 пати
Тагови: 
Пантон 2021