Сопственикот на Зара е најбогатиот човек во светската мода

24 април 2013

 

Со богатство проценето на 57 милијарди долари, Амансио го надмина  најмоќниот човек во високата мода, Бернар Арнo со 29 милијарди долари. На листата се и двојката Долче & Габана (4 милијарди долари), сопственикот на Дизел, Рензо Росо (3 милијарди долари) и Тори Бурч со богатство од 1 милијарда долари. Најбогата жена во светската мода е наследничката на козметичката компанија Лореал, Лилиен Бетенкурт, која “тежи” 30 милијарди долари.

Објавено:
24 април 2013
Категорија: 
Актуел