Вака изгледа кампањата на Кензо инспирирана од Дејвид Линч

14 јули 2014

guinevere-van-seenus-robbie-mckinnon-by-pierpaolo-ferrari-for-kenzo-fall-winter-2014-2015-4

Кензо од ден на ден откриваше по дел од најновата кампања посветена на познатиот режисер Дејвид Линч, а сега конечно излезе во целост.

Надреална, каква што и се очекува, кампањата за есен-зима 2014 година привлече внимание и предизвика бројни позитивни реакции. Тимот остана ист - уметникот Маурицио Кателан и фотографот Пјерпаоло Ферари. Ова е трета нивна соработка, а новата кампања е во духот на надреалното и мистериозното, токму какви што се и филмските остварувања на Линч.

Она што е специфично и важно за филмовите на овој режисер е одличната визуелна компонента. Неговите остварувања секогаш имаат палета на бои, што предизвикува ефекти кои придонесуваат за театрален изглед на амбиентот, чудни и психоделични ентериери. А токму таа атмосефера Линч можеше да ја создаде со гореспоменатите уметници.

Во продолжение погледнете го резултатот на нивната соработка:

guinevere-van-seenus-robbie-mckinnon-by-pierpaolo-ferrari-for-kenzo-fall-winter-2014-2015-2

guinevere-van-seenus-robbie-mckinnon-by-pierpaolo-ferrari-for-kenzo-fall-winter-2014-2015-1

guinevere-van-seenus-robbie-mckinnon-by-pierpaolo-ferrari-for-kenzo-fall-winter-2014-2015

0_guinevere-van-seenus-robbie-mckinnon-by-pierpaolo-ferrari-for-kenzo-fall-winter-2014-2015-9

0_guinevere-van-seenus-robbie-mckinnon-by-pierpaolo-ferrari-for-kenzo-fall-winter-2014-2015-7

0_guinevere-van-seenus-robbie-mckinnon-by-pierpaolo-ferrari-for-kenzo-fall-winter-2014-2015-6

0_guinevere-van-seenus-robbie-mckinnon-by-pierpaolo-ferrari-for-kenzo-fall-winter-2014-2015-5

0_guinevere-van-seenus-robbie-mckinnon-by-pierpaolo-ferrari-for-kenzo-fall-winter-2014-2015-8

guinevere-van-seenus-robbie-mckinnon-by-pierpaolo-ferrari-for-kenzo-fall-winter-2014-20151

Објавено:
14 јули 2014
Категорија: 
Актуел