Вес Крејвен таткото на хоророт почина на 76 годишна возраст

31 август 2015

Таткото на хоророт во кој вметнуваше пародија ,а воедно и го оплеменуваша жанрот Вес Крејвен почина на 76 годишна возраст од рак на мозокот.

*Фреди Кругер*,*Последната куќа од лево *,*Височините имаат очи *,*Ноќната мора во улицата Елм* претставуваат икона на хоророт.

Името на Вес Крејвен ќе го постигне статусот на синоним на хорор после *Врисок *во 1996 .
Но неговата кариера нема да виде само хоророт како жанр,тој ќе остане забележан и како режисер кој соработувал со Мерил Стрип во филмот *Музика за срцето*и ќе и обезбеди номинација за Оскар.

Последниот филм кој Крејвен го продуцира е *Девојката на фотографии* прикажан премиерно на филмскиот фестивал во Торонто.

Објавено:
31 август 2015
Категорија: 
Актуел
Прочитано:
377 пати