(Видео) Зад сцената: Како се подготвуваше Вера Мештеровиќ во ЕЛЕНА ЛУКА за Виенскиот бал

20 мај 2022

Со внимателно осмислениот и до детаљ стилизиран изглед зад кој се потпиша етаблираниот моден бренд ЕЛЕНА ЛУКА, Вера Мештеровиќ беше ѕвездата во модниот фокус на Виенскиот бал, што по 21-ви пат се одржа во Скопје минатиот викенд.

ЕЛЕНА ЛУКА направила ремек дело од тоалета која преку една современа естетика го интерпретира духот на Виенскиот бал и австриската култура, со целата нивна екстравагантност.

За да се постигне таквиот впечаток, потребни се долги часови рачна работа, прецизно осмислен концепт и избор на фантастични и компатибилни материјали со кои ќе се оствари саканиот ефект.

А несомнено ефектот е постигнат: воодушевувачка креација која Вера ја износи со достоинство и за која и денеска се зборува.

„Конечно после две години пауза имавме едно убаво културно случување со традиција која на различни нивоа ни ја пренесува австриската култура во нашата метропола. За мене секако е чест што водечката креација на Виенскиот бал, што достоинствено ја носеше Вера Мештеровиќ како водител и домаќин на настанот, беше со потписот на ЕЛЕНА ЛУКА. Ваквите отмени случувања кај нас се навистина ретки, па ова е една убава можност и предизвик да се изведе еден впечатлив екстравагантен изглед во рамките на пропишаниот дрес-код. Периодов интензивно работевме на дефинирањето на автентичниот изглед, инспириран од авангардната виенска култура, а интерпретиран во една модерна, луксузна и исклучително впечатлива тоалета. Навистина сум задоволна и од реакциите и од импресиите, Вера блескаше на балот", изјави г-ѓа Елена Пандева, сопственик и генерален менаџер на ЕЛЕНА ЛУКА.

г-ѓа Елена Пандева, сопственик и генерален менаџер на ЕЛЕНА ЛУКА

Ние имавме прилика да ѕирнеме „зад сцената" како течеа подготовките за целиот концепт, а притоа ја прашавме Вера за долгогодишната соработка и пријателство со г-ѓа Елена Пандева и нејзиниот бренд ЕЛЕНА ЛУКА.

„Взаемната љубов, почитување и соработка кои ги имаме со г-ѓа Елена Пандева, придонесуваат за долгогодишна успешна комуникација со ЕЛЕНА ЛУКА. Така и годинава токму овој наш етаблиран бренд комплетно ќе ме стилизира за Виенскиот бал во Скопје. ЕЛЕНА ЛУКА секогаш излегува во пресрет да изгледам гламурозно и соодветно на нивото на настанот. А Елена не само што е успешна жена менаџер, тука таа пред сѐ е прекрасен човек и пријателка и токму на тоа се должи успешниот континуитет во нашата соработка".

Во видеото во продолжение погледнете дел од работниот амбиент додека се подготвуваше комплетниот стајлинг на Вера Мештеровиќ за Виенскиот бал.

 

Објавено:
20 мај 2022
Категорија: 
Актуел
Прочитано:
651 пати