Втора изложба на модни креации на институтот „Изет Цури“

2 јули 2016

Интернационалниот институт за мода „Изет Цури" ја најавува Втората изложба на модни креации на неговите студенти.

Изложбата ќе се одржи на 8-ми јули (петок) со почеток во 20 часот во Националната галерија Даут-пашин амам во Скопје.

Оваа иложба е организирана во соработка со Амбасадата на Франција во Македонија, Францускиот институт во Скопје, Општина Чаир и Националната галерија на Македонија.

Во очекување на Втората изложба, се потсетуваме на минатогодишната, Прва изложба на модни креации на институтот „Изет Цури".

Објавено:
2 јули 2016
Категорија: 
Актуел
Прочитано:
277 пати