Златко Јовановски отвори свое ателје во Тетово

7 март 2014

Желбата на мадиот  Златко Јовановски за дизајнирање на специјални креации полека почнува да се остварува. Идејата стартувала со реализација од почетокот на оваа година, а новото ателје е опремено со две простории,  место за консултации (showroom) и просторија за пробување.

„Ателјето ќе биде место од кое припадничките на понежниот пол ќе излезат задоволни и со поголема самодоверба,а покрај понудата  на креации по нарачка, ќе може да се набават и модни додатоци“ – изјави Златко

Младиот дизајнер до сега има претставено неколку колекции во Белград и Ниш, а отворањето на сопствено ателје во Тетово е само уште еден начин за промоција во земјата и преточување на сонот во реалност.  Ние му посакуваме голем успех во понатамошната работа!

Објавено:
7 март 2014
Категорија: 
Актуел