Алтузара: Пролет-лето 2013

30 август 2013

Altuzara

Колкеција за оние малку повозрасните и сериозни. Алтузара за пролетно-летниот период претстави јакни кои се идеални и за во двата периода од годината. „Тоа е начинот на кој уредниците ја носат јакната“, е коментарот на дизајнерот за неговата идеја.

Во однос на палтата, дезенот на панталоните, како и изборот на чевли, Алтузара е сосема во склад со трендовите. Она што беше оценето како неуспешно ретро и егозитка се парчињата со реси, кои делуваат неиновативно.

Овој креатор верува во моќта на едно парче, повеќе отколку во комбинцијата на повеќе, па затоа и големо внимание посветувал на секое од нив.

Погледнете што смисли овој дизајнер за актуелната сезона.

Објавено:
30 август 2013
Категорија: 
Колекции