Еве како изгледа пред-есенската колекција на Албер Елбаз

11 јануари 2014

Lanvin-pre-fall-2014

Креативниот директор на Ланвин ја претстави посебната, предесенска колекција за 2014. Опуштена силуета е загаситите тонови се она што е прво воочливо. Панталоните се со опуштен крој, дури и малку наликуваат на оние за џогинг, додека парчињата како капути и јакни се украсени со крзно.

Во креацијата преовладуваат набори на рабовите на здолништата и блузите. Значаен дел од предесенската мода е инспириран од машката облека, односно од смокингот како и различни видови капи и шапки.

Веќе пишувавме дека тренд се предимензионираните капути, како и елечиња и големи шалови преку нив, а единствената силна боја која често се појавува во колекцијата е црвената.

Кога се аксесоарите во прашање, масивните ѓердани се задолжителни, а за чевлите дизајнерот ги предложува практичните мокасини или пак секси чизми на високи потпетици, но со средна должина.

Погледнете дел од колекцијата во продолжение:

lanvin-pre-fall-2014-1

lanvin-pre-fall-2014-2

lanvin-pre-fall-2014-3

lanvin-pre-fall-2014-5

lanvin-pre-fall-2014-6

lanvin-pre-fall-2014-7

lanvin-pre-fall-2014-8

lanvin-pre-fall-2014-9

lanvin-pre-fall-2014-10

lanvin-pre-fall-2014-11

lanvin-pre-fall-2014-12

lanvin-pre-fall-2014-13

lanvin-pre-fall-2014-14

lanvin-pre-fall-2014-15

lanvin-pre-fall-2014-16

lanvin-pre-fall-2014-17

lanvin-pre-fall-2014-18

lanvin-pre-fall-2014-19

lanvin-pre-fall-2014-20

lanvin-pre-fall-2014-21

lanvin-pre-fall-2014-22

lanvin-pre-fall-2014-23

lanvin-pre-fall-2014-24

lanvin-pre-fall-2014-25

lanvin-pre-fall-2014-26

lanvin-pre-fall-2014-27

lanvin-pre-fall-2014-28

Објавено:
11 јануари 2014
Категорија: 
Колекции