Мајкл Корс: Пролет-лето 2013

6 август 2013

Kors

Мајкл Корс својата пролетно-летна колекција ја опишува како геометриски гламур. Риги, квадрати, остри форми со интензивни бои се главното обележје на парчињата за актуелната сезона.

На ревијата на која е прикажана мешана мода, Мајкл ги претстави моделите за кои го инспирирале 1960-тите. Иако, по боите можеби ќе помислите дека се работи за Томи Хилфигер, сепак Корс остава и свој потпис, особено во вечерните фустани.

Погледнете.

Објавено:
6 август 2013
Категорија: 
Колекции