Маркеза: Пролет-лето 2013

7 август 2013

Маркеза

Во рамки на колекцијата за актуелната сезона, Маркеза презентира лесни и лелеави модели. Со оглед на тоа дека се инспирирани од егозтичната азиска, индиска и египетска култура, нивното влијание е лесно воочливо.

Иако, речиси сите модели се „лесни“, создадени токму за лето, сепак има неколку креации кои како што велат критичарите залутале во коелцијата, како на пример оние од кожа.

Што мислите вие?

Објавено:
7 август 2013
Категорија: 
Колекции