Минималистичко лето на Џанфранко Фере

8 август 2013

fere

Ако другите дизајнери, во чии колекции доминираа црната и белата, вметаа уште по некоја жива боја, Џанфранко Фере остана доследен на класичната комбинација. Сите парчиња се исклучиво комбинација од двете бои. Со по некој детал со животински дезен или злато, тој ги практикува острите, дури и геометриски линии и минимализмот.

Елеганцијата секако не недостасува, а сите што се љубители токму на овој стил, ќе уживаат во колекцијата за пролет-лето 2013.

Објавено:
8 август 2013
Категорија: 
Колекции