Најексцентричните ревии на Париската модна недела

6 јули 2013

Ирис ван Херпен и Џулиен Фурније се двајца креатори кои секогаш привлекуваат внимание со своите креации. Ирис како и секогаш инспирацијата ја наоѓа во природата, но ѝ дава фтуристичка нота. Со ексцентричите чевли, моделите едвај се движеа по пистата, но впечатокот беше комплетен. Од друга страна пак, Џулиен имаше посведена ревија, но доследно ја претстави својата замисла. Еден од деталите што несомнено ќе ги забележите се специфичните фризури.

Во  продолжение погледнете како изгледаа нивните ревии за есен-зима 2014

 

Објавено:
6 јули 2013
Категорија: 
Колекции