Наш избор: Најубавите креации од модната недела во Њујорк

14 септември 2021

Модната недела во Њујорк заврши и пред за некој ден да се префрлиме со мислите во Лондон, направивме краток преглед на колекциите презентирани во Големото јаболко.

За разлика од другите години, забележан е пад во бројот на учесници. Од оние што пак одлучија да ги презентираат ревиите за пролет 2022 година, понудата беше различна, но не и посебно впечатлива.

Од андрогени модели, како на пример кај Том Браун, преку исклучително нагласени женски силуети како кај Мајкл Корс, до еклектични комбинации како кај Тори Бурч, Москино, Алтузара итн... модната палета е различна.

Се забележува тенденција на приближување кон комерцијалниот изглед на колекциите, што и не е за обвинување, бидејќи и модната индусрија претрпе големи штети во текот на пандемијата.

Том Форд

Дел од дизајнерите како Том Форд и Брендон Максвел, со креациите што вклучуваат материјали со сјај и диско ефект, потсетуваат на тоа дека би било убаво забавата конечно да се врати во пролет 2022 година.

Во продолжение погледнете кои од креациите ни оставија нам впечаток.

Како ви се допаѓаат?

Брендон Максвел

Брендон Максвел

Мајкл Корс

Том Форд

Ула Џонсон

Peter Do

Ула Џонсон

Y Project

Баленсијага

Peter Do

Opening Ceremony

Peter Do

Peter Do

Баленсијага

Ула Џонсон

Y Project

Алтузара

Проенза Скулер

Алтузара

Москино

Peter Do

Проенза Скулер

Прабал Гурунг

Opening Ceremony

Том Форд

Opening Ceremony

Ула Џонсон

Габриел Херст

Том Форд

Мајкл Корс

Peter Do

Баленсијага

Баленсијага

Ферари

Ферари

 

Објавено:
14 септември 2021
Категорија: 
Колекции
Прочитано:
470 пати