Шанел по Коко – Модерна реинтерпретација на есенцијата

5 декември 2019

Вчера во Париз беше промовирана новата колекција на Шанел, прва пред-есенска линија под креативно водство на Вирџини Виард.

Есенцијата што ја запиша во генетскот код на брендот Коко Шанел е реинтерпретирана во модерна верзија адаптирана на новото време. Твид, бисери, препознатливото лого комбинирани меѓусебе во современата визија на новата креативна директорка.

Вирџини приказната ја смести на познатата адреса „31 Rue Cambon", локацијата на париската продавница на Шанел над која бил сместен и апартманот на Коко.

Софија Копола ја направи маестралната сценографија за ревијата, што на публиката ѝ обезбеди автентично чувство како напосредно да присуствува во апартманот на легендарната креаторка, што дополнително ги засили импресиите од ревијата.

Фото: Harper's Bazaar, Vogue

Објавено:
5 декември 2019
Категорија: 
Колекции
Прочитано:
508 пати