16 феноменални модни уредници што треба да ги знаете

31 август 2013

Сите ја знаат Ана Винтур. Нејзините преголеми очила и боб фризура станаа легендарни, исто како и нејзиното владеење во американски Vogue и во целиот моден свет. Но, што е со останатите уредници кои имаат клучна улога во индустријата?  Тие редовно се појавуваат на блоговите за улична мода, имаат безброј следбеници на Инстаграм и на Твитер и го диктираат она што ќе го видиме на страниците на нашите омилени списанија.

 

Емануел Алт, главен уредник на француски Vogue Емануел Алт, главен уредник на француски Vogue

 

Лорен Санто Доминго, соработник на Vogue и коосновач на Moda Operandi Лорен Санто Доминго, соработник на Vogue и коосновач на Moda Operandi

 

Тејлор Томас Хил, креативен директор на Moda Operandi, поранешен стајл-директор и директор за модни додатоци во Marie Claire Тејлор Томас Хил, креативен директор на Moda Operandi, поранешен стајл-директор и директор за модни додатоци во Marie Claire

 

 

Објавено:
31 август 2013
Категорија: 
Стории